Movlin  ¦   CV   ¦   Kontakt  ¦   Blog

CV

Systemarkitekt

Systemintegration

BizTalk Server

Java

Java EE 5

Open Source

Spring

Ruby on Rails

Websiteanalys

Bokrecensioner

Konferenser

Øredev, Malmö 2007
The Server Side, Barcelona 2007
SAP TechEd 2006
JAOO 2006
Sime05

SAP TechEd 2006 | Onsdag | Torsdag | Fredag

SAP TechEd 2006

Peter Norrhall besökte SAP TechEd i Amsterdam 18-20 Oktober.

Det är första gången jag besöker denna konferens och syfter för min del är att för en generellt bredare kunskap om SAP:s teknologier samt en djupare kunskap inom SAP NetWeaver plattformen.

SAP TechEd som konferens hålls tre gånger per i USA, Europa och till slut även i Asien. För första gången i mitt liv så har jag varit på en konferens där dress code stått i inbjudan "Business Casual". Till följd av detta var konferensen till 95% av konferensen fylld av män i gråa och svarta kostymer utan slips och med färgade skjortor. Fantastiskt grått och tråkigt och dessutom var Amsterdams konferensvärdinnor alla anställda för deras vackra utseende vilket känns lite beklämmande på 2000-talet.

Annars uppskattade jag mina möjligheter att planera min konferens i förväg genom att kunna välja ut min sessioner och importera in dem i bl.a. Outlook för att lättare kunna få en överblick över mina krockar samt att registreringen på plats gick ovanligt fort.

En hel del sessioner var intetsägande Powerpoint-presentationer som man mer eller mindre kunnat laddat ner hemifrån och tittat på. Jag fick också se lite för många exempel på hur man inte håller ett föredrag eller håller i en lab.

Som helhet får dock konferensen godkänt då jag fått en djupare förståelse och lite praktiskt handhavande med SAP NetWeaver plattformen.

Movlin | Adress: Humlevägen 24, 437 42 Lindome | Telefon: 0708-320809 | E-post: | © 2005-2008