Movlin  ¦   CV   ¦   Kontakt  ¦   Blog

CV

Systemarkitekt

Systemintegration

BizTalk Server

Java

Java EE 5

Open Source

Spring

Ruby on Rails

Websiteanalys

Bokrecensioner

Konferenser

Øredev, Malmö 2007
The Server Side, Barcelona 2007
SAP TechEd 2006
JAOO 2006
Sime05

SAP TechEd 2006 | Onsdag | Torsdag | Fredag

SAP TechEd 2006 - Fredag

Designing a Web Infrastructure for an SAP NetWeaver Platform

Denna "lab" var mer än en föreläsning på olika delar av SAP:s NetWeaver produktflora för att skapa en webinfrastruktur. För mig var det helt ok att få den teoretiska biten. Den praktiska biten att konfigurera deras lastbalanserare kanske inte var av samma nytta.

Developing Secure Web Services

Ett exemplariskt misslyckat försök att få in alldeles för mycket på för kort tid. Istället för att visa på hur man skapar en consumer och en provider av en krypterad web service försökte killen ifrån SAP Labs visa på ett avancerat scenarion med flera inblandade consumer och providers som interagerade.

Efter halva tiden var nästan hela den tidigare fulla salen helt tom. Jag hann dock skaffa mig en uppfattning om vilka möjligheter man har i NetWeaver att konfigurera säkeheten. Labmaterialet har jag ju också att gå tillbaka till...

XI Graphical Mapping Tool - Advanced Message Mapping

Tack vare min hjälpsamme labkamrat, Beat som jobbade på den Schweziska posten, gick den här labben galant. Jag fick en snabb hands-on introduktion av XI och lärde mig saker som inte står i XI-boken exempelvis vad som funkar mindre bra och när man bör göra sin egen mappning i Java/Abap istället för i det grafisk verktyget.

Föresläsningen/labben var också bra upplagd där föreläsaren gick igen tänket av hur en mappning går till på lite lägre nivå samt olika mappningsmönster som SAP har identifierat.

Movlin | Adress: Humlevägen 24, 437 42 Lindome | Telefon: 0708-320809 | E-post: | © 2005-2008