Movlin  ¦   CV   ¦   Kontakt  ¦   Blog

CV

Systemarkitekt

Systemintegration

BizTalk Server

Java

Java EE 5

Open Source

Spring

Ruby on Rails

Websiteanalys

Bokrecensioner

Konferenser

Øredev, Malmö 2007
The Server Side, Barcelona 2007
SAP TechEd 2006
JAOO 2006
Sime05

Peter höll föredrag på JavaZone, 17-18 September 2008


För första gången var jag på JavaZone, som jag hört så gott om tidigare och konferensen överträffade mina förväntningar.

Jag och Niclas Nilsson, Factor10, höll ett föredrag med titeln "Comparing IoC Containers (Spring, Guice, Tapestry 5 IoC, HK2". Själva gav vi oss godkänt, men inte mer. Dock fick vi höra på omvägar att det varit ett uppskattat föredrag. Om vi håller samma föredrag fler gånger så kommer vi nog satsa ännu mer på att prata om olika IoC mönster än att jämföra de olika ramverken.

Det har varit ett roligt sätt att lära känna Niclas bättre genom att förbereda och hålla den här presentationen. Niclas är en man som har tänkt igenom en mängd olika perspektiv vad gäller systemutveckling. Där har man att lära. Men, framförallt var det värdefullt att vara med Niclas och träffa en massa roliga människor på konferensen och på kvällarna. Det finns många som är hängivna sitt yrke (och ibland över gränsen för vad som är nyttigt...).

På JavaZone hade jag nog mest behållning av de mer generella systemutvecklingsföredragen med framförallt min nya idol Mary Poppendieck. Hon pratade om "The Double Paradox of Lean Software Development", som till stora delar var hämtade ur hennes ypperliga böcker. Har du inte köpt, gör det. Michael Feathers "Design Sense - Cultivating Deep Software Design Skills" var en annan höjdare där han pratade om vikten hur bra kod ser ut. Kevlin Henneys föredrag "Objects of Desire" var naturligtvis underhållande i vanlig ordning och träffsäkert i det mesta.

Den enda missärkningen var att de glömt berätta att Speaker's Dinner började lite efter att vi tänkte ge oss av ifrån Göteborg. Så middagen missade vi, men inte ölen och sällskapet.

Tisdag, 29 September 2008

Movlin | Adress: Humlevägen 24, 437 42 Lindome | Telefon: 0708-320809 | E-post: | © 2005-2008